Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bloemkoolpuree met citroen en parmezaanse kaas

 

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 tot 1,5 liter rundvleesbouillon (bloemkoolroosjes moeten net onder water staan)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 125 ml. crème fraîche (klein bakje)
  • 40 gr. Parmezaanse kaas (1 zakje)
  • bakje verse bieslook
  • citroensap
  • peper en zout

 

Bereiding

  • Verwijder het loof van de bloemkool en snij de bloemkool in roosjes;
  • Doe de bloemkoolroosjes in de pan en voeg 1 tot 1,5 liter rundvleesbouillon toe (zoveel dat de roosjes net onder water staan);
  • Kook de bloemkool in de bouillon. Ze zijn gaar als je een roosje op je vork prikt en deze geen weerstand meer ondervindt;
  • Giet de bloemkool af en laat even uitdampen;
  • Voeg vervolgens twee geperste teentjes knoflook, de crème fraîche en Parmezaanse kaas toe aan de bloemkool;
  • Zet de pan weer terug op het vuur, op de allerlaagste stand. De puree koelt snel af, zo houd je hem warm tijdens de verdere bereiding;
  • Pureer de bloemkool met een staafmixer. Zorg voor een gladde consistentie;
  • Hak het merendeel van de bieslook fijn en meng met een lepel door de puree. Gebruik de rest om te garneren;
  • Breng het geheel op smaak met citroensap, zout en peper. De puree mag zeker een licht zuurtje hebben!;

Serveer de puree direct, want hij koelt sneller af dan bijvoorbeeld een aardappelpuree. Heerlijk met een hertenbiefstukje of stukje eendenborstfilet. En volledig koolhydraatarm!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Knolselderij gratin