Ingrediënten
- 1 hele Reblochon (kaas)
- 1 groot rond boerenbrood (waar de Reblochon in past)
- krieltjes (500 gram, of meer)
- 1 pakje ontbijtspek
- 3 teentjes knoflook
- verse bieslook
- aluminiumfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden;
- Snij het kapje van het brood af en bewaar deze;
- Haal vervolgens een hoeveelheid brood ter grootte van de Reblochon uit het boerenbrood;
- Plaats de Reblochon in het brood. Let er op dat de kaas niet boven het brood uit komt, maar mooi op dezelfde hoogte als het brood ligt.
- Zet het kapje weer op het brood en wikkel het geheel in aluminiumfolie;
- Plaats het brood in de oven en bak op 220 graden in 30 minuten af;
- Spoel de krieltjes schoon en kook ze (ongeschild) kort, rond de 10 minuten;
- Giet ze af en laat ze even uitdampen;
- Halveer de plakken ontbijtspek;
- Rol ieder krieltje in een half plakje ontbijtspek en leg ze in een ovenschaal;
- Voeg tot slot 3 geplette teentjes knoflook toe; plaats ze tussen de krieltjes;
- Plaats de ovenschaal 20 minuten op 220 graden in de oven;
- Haal na in totaal 30 minuten het brood en de krieltjes uit de oven;
- Verwijder het aluminiumfolie en het kapje van het brood;
- Snij de bieslook fijn en garneer de Reblochon hiermee;
Prik een krieltje aan je vork en haal hem door de gesmolten Reblochon... Een betere kaasfondue bestaat er niet!