Ingrediënten
- Roomboter
- Bloem
- Melk
- Jong belegen kaas
- Olijolie
- 1 ui
- Bakje kastanjechampignons
- Bakje cherry tomaatjes
- Zout en peper
- Kerriepoeder
- Stokbrood
Bereiding
Een recept uit de losse pols
- Smelt 50 gram roomboter in de pan;
- Maak een roux door hier heel voorzichtig, beetje bij beetje, bloem aan toe te voegen;
- Blijf roeren en kleine beetjes bloem toevoegen, totdat de boter volledig is opgenomen;
- Voeg ongeveer 200 ml. melk toe, of totdat je een mengsel van ongeveer 2 cm. hoog hebt in de pan;
- Goed roeren totdat je een glad mengsel hebt. Dit is de basis van de fondue;
- Voeg hier 250-500 gram geraspt kaas aan toe en laat het geheel, al roerend, smelten in de pan;
- Hak ondertussen de ui fijn en de kastanjechampignons in plakjes;
- Bak ze samen in een beetje olijfolie in de pan;
- Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze op het laatst toe aan de ui en kastanjechampignons;
- Laat de tomaatjes kort meebakken;
- Voeg het mengsel toe aan het ondertussen gesmolten kaasmengsel;
- Geheel nog eenmaal goed doorroeren;
- Breng op smaak met zout, peper en kerrie;
- Bak het stokbrood af in de oven en dien alles warm op.