Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mijn zoon Felix is een nieuwsgierig jongetje en vraagt zich veel dingen af. Aangezien eten wel echt een ding is binnen ons gezin, vraagt hij zich ook over eten veel dingen af. Waar komt eten vandaan? Wat zit er in? Hoe wordt het gemaakt?

Zijn nieuwsgierigheid naar het 'hoe' van dingen, en in dit geval ten opzichte van eten, leek mij een mooie aanleiding om eens samen boter te maken. Het is te gek om te zien hoe in slechts enkele minuten tijd een bakje biologische slagroom omgetoverd wordt tot een fantastische zelfgemaakte, romige boter.

Ik had het Jamie Oliver al eens zien doen op televisie. Maar de werkwijze van Yvette van Boven, in haar kookboek Homemade Winter, vond ik nog beter. Haar werkwijze zorgt er voor dat de boter tot wel twee weken lang houdbaar blijft.

Wij maakten drie soorten boter: Bretonse boter, lavendelboter en boter met limoen en gember. Ook leuk om hem zelf alle ingrediënten aan de boter toe te laten voegen. Ik had na afloop een erg trots en voldaan jongetje in de keuken staan. En dit is waar koken om gaat wat mij betreft: werken met pure producten en voldoening halen uit een heerlijk eindresultaat. Superleuk!

Ga naar het recept